• Kategória Utazás
  • Dátum

Szigligeti Vár – A Balaton vára

A Balaton legszebb panorámája. A lovak akkorák innen fentről, mint a bolhák.       De ehhez azért fel is kell mászni. Kényelmes séta, puhányoknak meg-megállva, jókat kortyolva a partról fölé szálló, illatozó levegőből. Túrabakancs nem kell, de esőben, párában csúszhatnak a míves kődarabok.

Dress code: tornacsuka.A Szigligeti vár tengerszint feletti magassága 230 méter. Egy törpetacskó hossza fejétől a farkáig úgy 48 centiméter. Vagyis, 479 egymás tetejére állított tacskónyit kell fölfelé gyalogolni, hogy elénk táruljon a Balaton.És Badacsony…És a pompázatos kis Szigliget falucska, ahol végtelenül kedvesek az emberek. És olyan, de olyan meseszerű házi bodzaszörpöt kínálnak a büfében, ami simán megmámorít és vetekszik bármiféle hárslevelűvel.A vár telis-teli toronnyal. De ezek nem azok a megmászhatatlan fajták, hanem nagyon is bevehető az erődítmény, minden egyes szögellését élvezheted.Végig biztonságos lépcsők és pallók vezetnek utadon. 

A vár egész évben látogatható, a hét minden napján. Kutyabarát, de kutyajegy nincs, ellenben simogatás a pénztárnál – igény esetén – van. A megközelíthetőségről, a szigligeti teljesen ingyenes parkolásról, a várbéli programokról és a nagyon baráti jegyárakról itt olvashattok:

A Szigligeti Vár honlapja

Szigligeti Vár a Facebookon